View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Mon Dec 04, 2006 10:05 pm 
Offline
Joined: Mon Dec 04, 2006 9:48 pm
Posts: 2
I tried installing KnoppMyth R5D1 before I bought a tuner card. Everything went so well, that I went ahead and ordered a pcHDTV 5500. I decided that I would just go back to a fresh install so it would autoconfigure rather than try to configure it myself. Whenever I try booting with the 5500 in the slot the installation freezes on "setting the default volumes..." I can install fine with the 5500 out of the PC, but not with it in. Anyone know why? Do I need to bite the bullet and install the card after installing KnoppMyth?

The PC is a Dell 1.7 GHz Xeon with 512 MB RAM.

Bill


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Dec 04, 2006 10:13 pm 
Offline
Joined: Fri Sep 19, 2003 7:05 pm
Posts: 5088
Location: Fontana, Ca
Have you tried another slot?

_________________
cesman

When the source is open, the possibilities are endless!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 05, 2006 3:41 pm 
Offline
Joined: Wed Nov 16, 2005 8:55 pm
Posts: 1381
Location: Farmington, MI USA
Using "setting default volumes" in the search function should yield a number of hits. See http://mysettopbox.tv/phpBB2/viewtopic.php?t=12122&highlight=setting+default+volumes


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Dec 05, 2006 7:45 pm 
Offline
Joined: Mon Dec 04, 2006 9:48 pm
Posts: 2
Thanks for the replies. I ended up starting the install with the pcHDTV 5500 card removed from the slot, then after the CD wa ejected I turned of fthe PC and inserted the card. It booted up from there. This seems to be a good work around, but I still have to figure out why it couldn't connect to the master backend server. I'll use the search first this time...

Bill


Top
 Profile  
 
 Post subject: 5500 card - same problem
PostPosted: Sun Dec 24, 2006 8:45 am 
Offline
Joined: Mon Dec 11, 2006 8:39 am
Posts: 7
Exactly the same problem - with the 5500 card, the boot freezes at "setting default volume levels" (or something to that effect). Tried several different sound cards, cmedia, ess, vortex, all the same. The 5500 appears to be picking up an IRQ that the sound card needs.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 31, 2006 12:12 am 
Offline
Joined: Sun Apr 02, 2006 2:07 pm
Posts: 12
I had the same problem with the 5500 and R5D1. I'm happy to say though that I just did an install with R5E50 and things went smoothly. There's even a pcHDTV HD-5500 card selection in the GUI mythtv-setup, which is great, because before, you were supposed to select the DVB card, instead of the pcHDTV option, which was pretty confusing.

Summary: If you've got a HD-5500, R5E50 is the way to go.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 31, 2006 12:56 pm 
Offline
Joined: Thu Mar 25, 2004 11:00 am
Posts: 9551
Location: Arlington, MA
See the newly updated R5E50 Upgrade hints and hazards posting. "Known Issue" # 8 is what you're looking for. You may need to remove the card and boot without it or use the CD as a rescue disk to be able to do this.


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu