View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Sun Nov 01, 2009 7:35 am 
Offline
Joined: Wed Dec 10, 2003 8:31 pm
Posts: 1995
Location: /dev/null
On my FE machine, I'm only able to get to the yellow LinHES background; the setup doesn't start. What is the command to manually start it once I'm in X? I'm assuming that when I do this from a shell, I'll be able to see some debug info.

Thanks!

_________________
Retired KM user (R4 - R6.04); friend to LH users.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 01, 2009 7:45 am 
Offline
Joined: Fri Jun 23, 2006 10:57 am
Posts: 106
Alt-x will bring up an xterm. Alt-m will start mythfrontend. There are other keys defined in .fluxbox/keys.

Here is a snippit:
Code:
Mod1 x :ExecCommand xterm -fn *18*
Mod1 s :ExecCommand sudo taskset -c 0 mythtv-setup
Mod1 m :ExecCommand mythfrontend --logfile /var/log/mythtv/mythfrontend.log
Mod1 1 :ExecCommand sudo sv start mythbackend
Mod1 2 :ExecCommand sudo sv stop mythbackend
Mod1 3 :ExecCommand sudo sv restart mythbackend
Mod1 h :ExecCommand MythVantage -h
Mod1 Control u :ExecCommand /usr/LH/bin/unclutter-toggle.sh


That last one will toggle the invisibility of the mouse which is handy sometimes.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 01, 2009 8:01 am 
Offline
Joined: Wed Dec 10, 2003 8:31 pm
Posts: 1995
Location: /dev/null
Sorry, I should have been more specific. I'm trying to load R6 onto a new box that will become a FE. I need to start the LinHES installer script so I can see some debug info as to why it didn't auto start.

_________________
Retired KM user (R4 - R6.04); friend to LH users.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 01, 2009 2:30 pm 
Offline
Joined: Sat May 19, 2007 4:40 pm
Posts: 41
The application is "MythVantage". In a finished installation it's in /usr/MythVantage/bin/ -- I don't know where it would be before then.

B


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Nov 01, 2009 3:21 pm 
Offline
Joined: Thu Mar 02, 2006 5:42 pm
Posts: 410
Location: middleton wi usa atsc
bpmcgee wrote:
The application is "MythVantage".
Is MythVantage open source? I can't seem to find any docs on it.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 02, 2009 7:30 am 
Offline
Joined: Sat May 19, 2007 4:40 pm
Posts: 41
Well, I'm not too certain. The mythvantage website has f/a information on it, and there hasn't been any info released here about it, except that LinHES now uses it.

I imagine it is, because I doubt anyone would write or anyone would pay for a tool as specialized as MythVantage is. Probably the best way to categorize it is "Open Source/Obscuritas"

B


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 16, 2009 2:00 pm 
Offline
Joined: Wed Dec 10, 2003 8:31 pm
Posts: 1995
Location: /dev/null
Well, I think the problem is that my CPU is too old. When I'm at the desktop after booting the R6 CDROM as described above, if I attempt to run mythvantage manually I get:

Code:
NVIDIA OpenGL Driver requires CPUs with SSE to run.

The current CPU does not support SSE


The CPU is an Athlon Classic 800 MHz. OLD! R5.5 runs just fine w/ it though.

_________________
Retired KM user (R4 - R6.04); friend to LH users.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 16, 2009 2:31 pm 
Offline
Joined: Sat May 19, 2007 4:40 pm
Posts: 41
Sounds like your X session is using the NVidia drivers? Can you configure it to use the default drivers?

Also, if that doesn't help you can run the scripts that do the installation manually. I mentioned the command line options for that in another thread.

B


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Nov 16, 2009 9:55 pm 
Offline
Joined: Thu Mar 25, 2004 11:00 am
Posts: 9551
Location: Arlington, MA
Memory says that R6 is compiled for newer CPUs. Your old Athlon may simply not be compatible.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 17, 2009 2:57 pm 
Offline
Joined: Wed Dec 10, 2003 8:31 pm
Posts: 1995
Location: /dev/null
tjc wrote:
Memory says that R6 is compiled for newer CPUs. Your old Athlon may simply not be compatible.


If that were the case, wouldn't the installer boot me out before it even loaded larch though? I accidentally used my x86_64 CD in an old PC before and it refused to even load after the Grub screen displaying an error message about the CPU architecture. I think the Athlon thunderbird is actually an i686 class, just one lacking SSE.

EDIT: according the the gentoo wiki, it is an i686.

_________________
Retired KM user (R4 - R6.04); friend to LH users.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Nov 17, 2009 8:55 pm 
Offline
Joined: Thu Mar 25, 2004 11:00 am
Posts: 9551
Location: Arlington, MA
No to the first point, and since it's specifically complaining about SSE instructions I'm guessing that there was some lag in that area.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 18, 2009 1:03 pm 
Offline
Joined: Mon May 10, 2004 8:08 pm
Posts: 1891
Location: Adelaide, Australia
jzigmyth wrote:
bpmcgee wrote:
The application is "MythVantage".
Is MythVantage open source? I can't seem to find any docs on it.
The source is available here:
http://linhes.org/cgit/cgit.cgi/LinHES- ... ythinstall
Because of the ui changes with mythtv 0.22 this needs to be updated and that is being done here:
http://linhes.org/cgit/cgit.cgi/LinHES- ... install-22
It is tightly coupled to the scripts in this package:
http://linhes.org/cgit/cgit.cgi/LinHES- ... HES-config


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu