View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Sun Dec 25, 2016 7:18 pm 
Offline
Joined: Sat Apr 21, 2007 6:55 pm
Posts: 306
Location: CA,USA
As with my prior msgs running the latest VirtualBox with CentOS 7.2. Base installation goes well, I installed 'base-devel' & 'linux-headers' and then install Guest Additions. All seems fine, I reboot and the usual system startup msgs and right as it should start the desktop I am faced with a blank page and a cursor on the top right. I grepped all files in /var/log/2016-12-25 for 'error' (any case) and didn't get anything of value. I'm not certain where to turn next. I have tailed that I would assume to be some relevant files below. What can I try next?

Thanks in advance,

Paul


Code:
[mythtv@linhes 2016-12-25]$ ls
linhes_acpid.log           linhes_myth_mtc.log    linhes_rpc.statd.log
linhes_dbus.log            linhes_ntpd.log        linhes_rsyslogd.log
linhes_groupadd.log        linhes_passwd.log      linhes_sm-notify.log
linhes_kernel.log          linhes_php-cgi.log     linhes_sshd.log
linhes_lighttpd.log        linhes_php.log         linhes_sudo.log
linhes.local_myth_mtc.log  linhes_polkitd.log     linhes_su.log
linhes_maillog.log         linhes_root.log        linhes_useradd.log
linhes_messages.log        linhes_rpcbind.log     linhes_vboxadd.sh.log
linhes_mythbackend.log     linhes_rpc.mountd.log  linhes_vboxadd-x11.sh.log
[mythtv@linhes 2016-12-25]$ tail linhes_messages.log
Dec 25 16:57:54 linhes sshd[2358]: Connection closed by 10.1.2.10 port 48774 [preauth]
Dec 25 16:57:56 linhes sshd[2360]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key
Dec 25 16:57:56 linhes sshd[2360]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ed25519_key
Dec 25 16:58:00 linhes sshd[2360]: Failed password for mythtv from 10.1.2.10 port 48776 ssh2
Dec 25 16:58:03 linhes sshd[2360]: Accepted password for mythtv from 10.1.2.10 port 48776 ssh2
Dec 25 16:58:03 linhes dbus[786]: [system] Activating service name='org.freedesktop.login1' (using servicehelper)
Dec 25 16:58:03 linhes dbus[786]: [system] Activated service 'org.freedesktop.login1' failed: Launch helper exited with unknown return code 1
Dec 25 17:01:21 linhes sudo:   nobody : TTY=unknown ; PWD=/etc/sv/xymon-server ; USER=root ; COMMAND=/usr/bin/smartctl -A /dev/disk/by-id/ata-VBOX_HARDDISK_VB1a07bb3c-e0aa291c
Dec 25 17:06:22 linhes sudo:   nobody : TTY=unknown ; PWD=/etc/sv/xymon-server ; USER=root ; COMMAND=/usr/bin/smartctl -A /dev/disk/by-id/ata-VBOX_HARDDISK_VB1a07bb3c-e0aa291c
Dec 25 17:11:23 linhes sudo:   nobody : TTY=unknown ; PWD=/etc/sv/xymon-server ; USER=root ; COMMAND=/usr/bin/smartctl -A /dev/disk/by-id/ata-VBOX_HARDDISK_VB1a07bb3c-e0aa291c
[mythtv@linhes 2016-12-25]$ tail linhes_kernel.log
Dec 25 16:54:33 linhes kernel: [   12.647382] microcode: CPU0: update failed for patch_level=0x010000db
Dec 25 16:54:33 linhes kernel: [   13.032286] media: Linux media interface: v0.10
Dec 25 16:54:33 linhes kernel: [   13.072192] Linux video capture interface: v2.00
Dec 25 16:54:33 linhes kernel: [   13.152940] cx88/2: cx2388x dvb driver version 1.0.0 loaded
Dec 25 16:54:33 linhes kernel: [   13.152945] cx88/2: registering cx8802 driver, type: dvb access: shared
Dec 25 16:54:33 linhes kernel: [   13.845785] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_UP): eth0: link is not ready
Dec 25 16:54:33 linhes kernel: [   13.846936] e1000: eth0 NIC Link is Up 1000 Mbps Full Duplex, Flow Control: RX
Dec 25 16:54:33 linhes kernel: [   13.847229] IPv6: ADDRCONF(NETDEV_CHANGE): eth0: link becomes ready
Dec 25 16:54:33 linhes kernel: [   15.836204] Installing knfsd (copyright (C) 1996 okir@monad.swb.de).
Dec 25 16:54:34 linhes kernel: [   17.928964] NFSD: starting 90-second grace period (net ffffffff81ab4380)
[mythtv@linhes 2016-12-25]$ tail linhes_lighttpd.log
Dec 25 16:54:34 linhes lighttpd[1392]: (log.c.194) server started
Dec 25 16:56:50 linhes lighttpd[1392]: 127.0.0.1 127.0.0.1:1337 - [25/Dec/2016:16:56:50 -0800] "GET /bestop.cgi HTTP/1.1" 200 76 "-" "curl/7.47.1"
Dec 25 17:00:01 linhes lighttpd[1392]: 10.1.2.15 10.1.2.15 - [25/Dec/2016:17:00:01 -0800] "GET /failed_func_hosts HTTP/1.1" 200 0 "-" "curl/7.47.1"
Dec 25 17:01:20 linhes lighttpd[1392]: 127.0.0.1 localhost - [25/Dec/2016:17:01:20 -0800] "GET / HTTP/1.1" 200 607 "-" "Xymon xymonnet/4.3.17"
Dec 25 17:01:21 linhes lighttpd[1392]: 127.0.0.1 localhost - [25/Dec/2016:17:01:21 -0800] "GET /xymon/hobbit-cgi/ghostlist.sh?SORT=name&MAXAGE=300&TEXT HTTP/1.1" 200 5 "-" "Python-urllib/2.7"
Dec 25 17:06:22 linhes lighttpd[1392]: 127.0.0.1 localhost - [25/Dec/2016:17:06:22 -0800] "GET / HTTP/1.1" 200 607 "-" "Xymon xymonnet/4.3.17"
Dec 25 17:06:22 linhes lighttpd[1392]: 127.0.0.1 localhost - [25/Dec/2016:17:06:22 -0800] "GET /xymon/hobbit-cgi/ghostlist.sh?SORT=name&MAXAGE=300&TEXT HTTP/1.1" 200 5 "-" "Python-urllib/2.7"
Dec 25 17:10:01 linhes lighttpd[1392]: 10.1.2.15 10.1.2.15 - [25/Dec/2016:17:10:01 -0800] "GET /failed_func_hosts HTTP/1.1" 200 0 "-" "curl/7.47.1"
Dec 25 17:11:23 linhes lighttpd[1392]: 127.0.0.1 localhost - [25/Dec/2016:17:11:23 -0800] "GET / HTTP/1.1" 200 607 "-" "Xymon xymonnet/4.3.17"
Dec 25 17:11:23 linhes lighttpd[1392]: 127.0.0.1 localhost - [25/Dec/2016:17:11:23 -0800] "GET /xymon/hobbit-cgi/ghostlist.sh?SORT=name&MAXAGE=300&TEXT HTTP/1.1" 200 5 "-" "Python-urllib/2.7"
[mythtv@linhes 2016-12-25]$

_________________
Paul O'Flynn


Last edited by poflynn on Mon Jan 02, 2017 8:07 pm, edited 1 time in total.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Dec 25, 2016 8:51 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 884
Location: Lexington, Ky
How much disk space did you allocate?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Dec 27, 2016 10:18 pm 
Offline
Joined: Sat Apr 21, 2007 6:55 pm
Posts: 306
Location: CA,USA
Thanks for the reply. My virtual HD is 15GB total, I left the partition sizes at the default. I guess maybe it's a bit small so I tried another one just now with 20GB & upped the root partition size but the same result :-( Anything else I can check?

Thx,

Paul

Code:
[mythtv@linhes ~]$ df -h
Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
dev             999M     0  999M   0% /dev
run            1003M  320K 1003M   1% /run
/dev/sda1       4.5G  2.8G  1.5G  66% /
shm            1003M     0 1003M   0% /dev/shm
/dev/sda7       4.1G  277M  3.8G   7% /data/storage/disk0
/dev/sda5       2.7G   18M  2.6G   1% /home
/dev/sda6       1.9G  117M  1.6G   7% /data/srv/mysql
[mythtv@linhes ~]$ free -m
              total        used        free      shared  buff/cache   available
Mem:           2955         761        1866           0         326        2059
Swap:          1911           0        1911


Code:
[root@linhes ~]# cd /var/log/2016-12-27/
[root@linhes 2016-12-27]# ls
linhes_acpid.log      linhes_mythbackend.log  linhes_rpc.statd.log
linhes_dbus.log         linhes_myth_mtc.log      linhes_rsyslogd.log
linhes_groupadd.log      linhes_ntpd.log      linhes_sshd.log
linhes_kernel.log      linhes_passwd.log      linhes_sudo.log
linhes_lighttpd.log      linhes_php-cgi.log      linhes_su.log
linhes.local_myth_mtc.log  linhes_php.log      linhes_useradd.log
linhes_maillog.log      linhes_polkitd.log      linhes_vboxadd.sh.log
linhes_messages.log      linhes_rpc.mountd.log   linhes_vboxadd-x11.sh.log
[root@linhes 2016-12-27]# grep -i error *
linhes_maillog.log:Dec 27 19:40:03 linhes postfix/postfix-script[2016]: error: unknown command: ''
linhes_maillog.log:Dec 27 19:50:01 linhes postfix/postfix-script[2465]: error: unknown command: ''
linhes_messages.log:Dec 27 19:42:22 linhes sshd[2429]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key
linhes_messages.log:Dec 27 19:42:22 linhes sshd[2429]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ed25519_key
linhes_messages.log:Dec 27 19:42:39 linhes sshd[2524]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key
linhes_messages.log:Dec 27 19:42:39 linhes sshd[2524]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ed25519_key
linhes_messages.log:Dec 27 19:48:03 linhes sshd[2411]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key
linhes_messages.log:Dec 27 19:48:03 linhes sshd[2411]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ed25519_key
linhes_mythbackend.log:2016-12-27T19:42:13.609916-08:00 mythbackend[2230]: I thread_unknown signalhandling.cpp:194 (SetHandlerPrivate) Setup Bus error handler
linhes_sshd.log:Dec 27 19:42:22 linhes sshd[2429]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key
linhes_sshd.log:Dec 27 19:42:22 linhes sshd[2429]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ed25519_key
linhes_sshd.log:Dec 27 19:42:39 linhes sshd[2524]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key
linhes_sshd.log:Dec 27 19:42:39 linhes sshd[2524]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ed25519_key
linhes_sshd.log:Dec 27 19:48:03 linhes sshd[2411]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key
linhes_sshd.log:Dec 27 19:48:03 linhes sshd[2411]: error: Could not load host key: /etc/ssh/ssh_host_ed25519_key
[root@linhes 2016-12-27]# grep EE /var/log/Xorg.0.log
[    19.146] Current Operating System: Linux linhes.local 4.4.26-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Fri Oct 21 16:25:30 UTC 2016 x86_64
   (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[    19.956] (EE) AIGLX: reverting to software rendering
[    22.709] (II) XINPUT: Adding extended input device "VirtualBox mouse integration" (type: TOUCHSCREEN, id 9)
[    22.716]    Option "config_info" "udev:/sys/devices/pci0000:00/0000:00:06.0/usb2/2-1/2-1:1.0/0003:80EE:0021.0001/input/input0/event0"
[    22.768] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/pci0000:00/0000:00:06.0/usb2/2-1/2-1:1.0/0003:80EE:0021.0001/input/input0/event0"
[    22.768] (II) XINPUT: Adding extended input device "VirtualBox USB Tablet" (type: TOUCHSCREEN, id 10)
[root@linhes 2016-12-27]# tail  /var/log/Xorg.0.log
[    22.797] (**) Option "config_info" "udev:/sys/devices/platform/i8042/serio1/input/input7/event6"
[    22.797] (II) XINPUT: Adding extended input device "ImExPS/2 Generic Explorer Mouse" (type: MOUSE, id 12)
[    22.798] (II) evdev: ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: initialized for relative axes.
[    22.798] (**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: (accel) keeping acceleration scheme 1
[    22.798] (**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: (accel) acceleration profile 0
[    22.798] (**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: (accel) acceleration factor: 2.000
[    22.798] (**) ImExPS/2 Generic Explorer Mouse: (accel) acceleration threshold: 4
[    22.799] (II) config/udev: Adding input device ImExPS/2 Generic Explorer Mouse (/dev/input/mouse2)
[    22.799] (II) No input driver specified, ignoring this device.
[    22.799] (II) This device may have been added with another device file.
[root@linhes 2016-12-27]#



_________________
Paul O'Flynn


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 02, 2017 10:00 am 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 884
Location: Lexington, Ky
The only other thing I can think of would be the type of Linux you are telling it to run as, When I was playing with this, I had to use (other 64bit Linux) as I recall.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jan 02, 2017 8:04 pm 
Offline
Joined: Sat Apr 21, 2007 6:55 pm
Posts: 306
Location: CA,USA
tscholl wrote:
The only other thing I can think of would be the type of Linux you are telling it to run as, When I was playing with this, I had to use (other 64bit Linux) as I recall.


Thx tscholl. Indeed I had it set to 'Arch' so I switched it to 'Other 64' but still no luck. In looking through thru xorg log I noticed it seemed to still be using 'vesa' as the GFX driver so I figured I would try to chg that in /etc/X11/ somewhere and I was surprised to find no conf files in there other than /etc/X11/xorg.conf.d/20-automv.conf which was tiny but did indeed reference 'vesa' so I replaced that file with the contents below. As soon as I saved that the GUI appeared in my VBox client window! That surprised me, no restart of anything. But to be sure I rebooted and it was still good. Great, however, /etc/X11/xorg.conf.d/20-automv.conf seemed to have been renamed to /etc/X11/xorg.conf.d/20-automv.conf.old! WTF? But it works so I'm leaving it. But if anyone has any pointers as to how or why this is working I'd be grateful to hear them.

Then I noticed there was no vboxsf module installed but if I installed it via modprobe it seemed to work ok so I created /etc/modules-load.d/vbox-modules.conf as below and now it and vboxguest seem to be running ok.

Overall a bit more work than I would have expected to get this working on VirtualBox but that's fine, leaving the info here for others who may find it helpful.

Paul



Code:
[root@linhes ~]# cat /etc/X11/xorg.conf.d/20-automv.conf.old
# VirtualBox generated configuration file
# based on /etc/X11/xorg.conf.

Section "Monitor"
  Identifier   "Monitor[0]"
  ModelName    "VirtualBox Virtual Output"
  VendorName   "Oracle Corporation"
EndSection

Section "Device"
  BoardName    "VirtualBox Graphics"
  Driver       "vboxvideo"
  Identifier   "Device[0]"
  VendorName   "Oracle Corporation"
EndSection

Section "Screen"
  SubSection "Display"
    Depth      24
  EndSubSection
  Device       "Device[0]"
  Identifier   "Screen[0]"
  Monitor      "Monitor[0]"
EndSection

[root@linhes ~]# cat /etc/mod
modprobe.d/     modules-load.d/
[root@linhes ~]# cat /etc/modules-load.d/vbox-modules.conf
vboxguest
vboxsf

[root@linhes ~]# lsmod |grep -i vbox
vboxvideo              45056  2
ttm                    81920  1 vboxvideo
drm_kms_helper        110592  1 vboxvideo
drm                   299008  5 ttm,drm_kms_helper,vboxvideo
syscopyarea            16384  2 drm_kms_helper,vboxvideo
sysfillrect            16384  2 drm_kms_helper,vboxvideo
sysimgblt              16384  2 drm_kms_helper,vboxvideo
vboxsf                 45056  0
vboxguest             217088  2 vboxsf,vboxvideo
[root@linhes ~]#

_________________
Paul O'Flynn


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Jan 05, 2017 10:34 pm 
Offline
Joined: Sat Apr 21, 2007 6:55 pm
Posts: 306
Location: CA,USA
One more oddity: Shared Folders would not auto-mount so I added the line below to /etc/fstab. Note the uid setting - this was necessary so user mythtv could write the recordings to the shared folder (the shared folder "name" specified in the VBox GUI was "linhes", this is the same name as specified in the first word of the line below plus I manually created the mount point /mythSF).

Code:
linhes /mythSF vboxsf uid=1000 0 0

_________________
Paul O'Flynn


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu