View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Thu Aug 16, 2007 4:55 am 
Offline
Joined: Wed Feb 15, 2006 6:16 am
Posts: 13
Hi,
I've successfully installed KnoppMyth as a frontend system on my loungeroom PC. It connects to my KnoppMyth server and gets all of the media and settings from the server without a problem. The hassle I've got is that when playing either Live TV or Recorded TV it fills the 4:3 screen even though it's 16:9 DVB-T Broadcast. When I go to the menu and change the Aspect Ratio to something else or press (W) it doesn't change the Aspect Ratio at all. It does work fine on the server where everything is stored just not on the new front end.

lspci | grep VGA reports this:
00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 82915G/GV/910GL Integrated Graphics Controller (rev 04)

I can't see anything that I might have missed! Any ideas?

Thanks,
Peter Young.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Aug 17, 2007 8:25 am 
Offline
Site Admin
Joined: Fri Sep 19, 2003 6:37 pm
Posts: 2657
Location: Whittier, Ca
Are you using the i810 driver?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Aug 19, 2007 10:02 pm 
Offline
Joined: Wed Feb 15, 2006 6:16 am
Posts: 13
Stupid Question time! :) Which is the default config file for X that stores the graphics card info? I used to always go to /etc/X11/XF86config but it isn't there. Is it all under /etc/X11/xorg.conf? If so I think I've found the problem seeing that this file appears to only point to the vesa driver and not the i810.

Let me know if I'm close!

Thanks,
Peter Young.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 20, 2007 4:46 pm 
Offline
Joined: Thu Mar 25, 2004 11:00 am
Posts: 9551
Location: Arlington, MA
This change is called out in the R5F1 Hints (Known Change 2.1). If you haven't read 'em yet, there's no time like the present...


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Aug 20, 2007 8:03 pm 
Offline
Joined: Wed Feb 15, 2006 6:16 am
Posts: 13
Thanks! I'll be sure to read them next time before I start configuring.

I've got it working now anyway. I changed the vesa driver over to the i810 driver and it's working perfectly and with a better frame rate as well.


Thanks for the help.
Peter


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu