View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Go to page 1, 2  Next

Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Mon Jan 11, 2010 3:14 pm 
Offline
Joined: Mon Jan 11, 2010 3:10 pm
Posts: 2
I have an old AMD 550 box with 1GB of RAM that I would like to make into a MythTV Backend. I know it's a low end machine by today's standards, but it is what I have on hand. If I were to use a newer video capture card such as the Hauppauge PVR-150 which handles all of the video processing onboard, would this system have enough power to record and watch video simultaneously?

My second question is regarding MythTV frontends. I've heard tell that I can use a game console such as an XBox, but I haven't been able to find any documentation of that in the MythTV wiki. Has anybody here done that? Could I use an Apple TV as a frontend for myth TV? Would something like a [url="http://www.roku.com/roku-products"]Roku Digital Video Player[/url] have enough brains to act as a frontend?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 7:05 am 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 365
Location: South New Jersey, USA
Here is a whole write up on the Xbox
http://www.mythtv.org/wiki/Xbox_Frontend

_________________
LINHES 8.3 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 1GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime & PVR150. Nvidia GT210. Silver remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 8:23 am 
Offline
Joined: Mon Jan 11, 2010 3:10 pm
Posts: 2
Thanks, I guess I needed to dig a bit deeper in the wiki. Does anybody know if any of the MythTV Xbox mods will still allow me to use the Xbox to stream Netflix videos?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 9:19 am 
Offline
Joined: Thu Sep 07, 2006 11:20 am
Posts: 389
You should not have a problem with the backend setup as long as all you want to do is record. Don't expect commercial processing to be fast. Also, I would recommend you don't use it as a frontend too.

If you are looking for a super cheap frontend, you might want to consider the Acer AspireRevo (around $199 at Amazon or Newegg). You will just need to add an IR remote (like the MCE remote or a StreamZap).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 9:30 am 
Offline
Joined: Tue Jul 12, 2005 8:01 am
Posts: 670
Location: Salem, MA
I would also add the caveat that you should not expect to be able to handle HD content with any of the hardware mentioned.

_________________
LinHES 8.3, 1 BE, 3 FE


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 10:02 am 
Offline
Joined: Thu Sep 07, 2006 11:20 am
Posts: 389
True, you lack HD capture capability in your system. However, should you choose the Acer AspireRevo as a frontend, it should be able to playback HD fine using VDPAU.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 2:57 pm 
Offline
Joined: Mon May 10, 2004 8:08 pm
Posts: 1891
Location: Adelaide, Australia
I just setup a revo as a diskless frontend and it can certainly keep up playing HD.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 3:22 pm 
Offline
Joined: Thu Sep 07, 2006 11:20 am
Posts: 389
Greg,

How noisy is your Revo?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jan 12, 2010 4:37 pm 
Offline
Joined: Mon May 10, 2004 8:08 pm
Posts: 1891
Location: Adelaide, Australia
Very quiet. I can hardly hear it from a couple of feet away. I still have the 320 G drive in it that it came with. I should remove that to save power (and perhaps make it a bit quieter still - not that it needs it).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 13, 2010 4:51 am 
Offline
Joined: Mon May 10, 2004 8:08 pm
Posts: 1891
Location: Adelaide, Australia
I have the revo 3610 with 2G ram, SPDIF out and the dual core atom. The $199 revo at newegg is the older single core 1G ram model without SPDIF out, so YMMV.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 13, 2010 7:16 am 
Offline
Joined: Thu Sep 07, 2006 11:20 am
Posts: 389
Yeah, currently the 3610 is not available (at least easily in the US).


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 13, 2010 8:43 am 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 365
Location: South New Jersey, USA
Greg, have you opened the Revo up? What size hard drive is inside? Is it a 2-1/2" (laptop) or standard 3-1/2"? I was going to buy a hard drive for another system and this would make the Revo cheaper still (or at least feel that way).

_________________
LINHES 8.3 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 1GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime & PVR150. Nvidia GT210. Silver remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 13, 2010 8:15 pm 
Offline
Joined: Mon May 10, 2004 8:08 pm
Posts: 1891
Location: Adelaide, Australia
The model I got has a 320G HD and it probably comes in at ~300 USD. I hane not cracked it open, but it is so small it would only fit a laptop HD.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Jan 13, 2010 11:09 pm 
Offline
Joined: Thu Mar 25, 2004 11:00 am
Posts: 9551
Location: Arlington, MA
That's also what the detailed specs for it said.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jan 31, 2010 4:30 pm 
Offline
Joined: Tue Jan 18, 2005 2:07 am
Posts: 1530
Location: California
Greg Frost wrote:
I just setup a revo as a diskless frontend and it can certainly keep up playing HD.

Greg, I'm trying to get my Revo R1600 to work as a frontend. I've installed R6 but it doesn't seem to be able to keep up with playback of 1080i content using bob2x deinterlace. I've selected XVMC and made the various tweaks to xorg.conf, but CPU utilization maxes out and I have glitches on playback every 2-10 seconds.

Did you need to do anything special to get hardware accelerated playback to work?

_________________
Marc

The views expressed are my own and do not necessarily reflect the views of my employer.


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 17 posts ] 
Go to page 1, 2  Next



All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu