View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
 Post subject: Jumbled video from HDHR
PostPosted: Fri Jan 31, 2020 3:16 pm 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 378
Location: South New Jersey, USA
I have a HDHR with a comcast cable card that work perfect almost all the time. But there is one program that has an issue every morning. I have it set to record a program called SportsNet at 7AM and delete yesterday's episode. When I go to watch it, the video and audio start fine but within 10 seconds, the video begins to flicker between the video (as it should be) and a still of the initial screen of the recording. Audio continue as normal. Below is a log of the back end. Note that I am also recording another show that starts at the same time but never has an issue. Any anyone have any ideas?

Code:
020-01-31T07:00:00.075875-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent tv_rec.cpp:1091 (HandleStateChange) TVRec[5]: Changing from None to RecordingOnly
2020-01-31T07:00:00.075937-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent mythdbcon.cpp:431 (PurgeIdleConnections) New DB connection, total: 15
2020-01-31T07:00:00.075992-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent tv_rec.cpp:3682 (TuningFrequency) TVRec[5]: TuningFrequency
2020-01-31T07:00:00.176232-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent recorders/hdhrstreamhandler.cpp:378 (Connect) HDHRSH[5](1315D042): Added 3 devices from 1315D042
2020-01-31T07:00:00.176318-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent recorders/hdhrstreamhandler.cpp:396 (Connect) HDHRSH[5](1315D042): Connected to device(1315D042-0)
2020-01-31T07:00:00.176410-05:00 mythbackend[22268]: I Scheduler scheduler.cpp:2934 (HandleRecordingStatusChange) Tuning recording: "SportsNet Central": channel 10847 on cardid [5], sourceid 1
2020-01-31T07:00:00.176625-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent tv_rec.cpp:1091 (HandleStateChange) TVRec[1]: Changing from None to RecordingOnly
2020-01-31T07:00:00.176700-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent mythdbcon.cpp:431 (PurgeIdleConnections) New DB connection, total: 15
2020-01-31T07:00:00.176878-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent tv_rec.cpp:3682 (TuningFrequency) TVRec[1]: TuningFrequency
2020-01-31T07:00:00.279046-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent recorders/hdhrstreamhandler.cpp:378 (Connect) HDHRSH[1](1315D042): Added 3 devices from 1315D042
2020-01-31T07:00:00.279194-05:00 mythbackend[22268]: C CoreContext programinfo.cpp:347 (ProgramInfo) ProgramInfo(): Failed to find recorded entry for 0.
2020-01-31T07:00:00.279409-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent recorders/hdhrstreamhandler.cpp:396 (Connect) HDHRSH[1](1315D042): Connected to device(1315D042-1)
2020-01-31T07:00:00.279538-05:00 mythbackend[22268]: I Scheduler scheduler.cpp:2934 (HandleRecordingStatusChange) Tuning recording: Today: channel 10810 on cardid [1], sourceid 1
2020-01-31T07:00:00.279670-05:00 mythbackend[22268]: E ProcessRequest programinfo.cpp:2781 (GetPlaybackURL) ProgramInfo(10847_20200131120000.ts): GetPlaybackURL: '10847_20200131120000.ts' should be local, but it can not be found.
2020-01-31T07:00:00.279792-05:00 mythbackend[22268]: E ProcessRequest programinfo.cpp:2781 (GetPlaybackURL) ProgramInfo(10847_20200131120000.ts): GetPlaybackURL: '10847_20200131120000.ts' should be local, but it can not be found.
2020-01-31T07:00:00.280160-05:00 mythbackend[22268]: E ProcessRequest programinfo.cpp:2781 (GetPlaybackURL) ProgramInfo(10847_20200131120000.ts): GetPlaybackURL: '10847_20200131120000.ts' should be local, but it can not be found.
2020-01-31T07:00:00.280302-05:00 mythbackend[22268]: E ProcessRequest programinfo.cpp:2781 (GetPlaybackURL) ProgramInfo(10847_20200131120000.ts): GetPlaybackURL: '10847_20200131120000.ts' should be local, but it can not be found.
2020-01-31T07:00:00.379390-05:00 mythbackend[22268]: E ProcessRequest programinfo.cpp:2781 (GetPlaybackURL) ProgramInfo(10847_20200131120000.ts): GetPlaybackURL: '10847_20200131120000.ts' should be local, but it can not be found.
2020-01-31T07:00:00.780000-05:00 mythbackend[22268]: E HDHRStreamHandler recorders/dtvsignalmonitor.cpp:323 (HandlePAT) DTVSigMon[5](1315D042): Program #0 not found in PAT!#012Program Association Section#012 PSIP tableID(0x0) length(13) extension(0x546)#012      version(0) current(1) section(0) last_section(0)#012      tsid(1350) programCount(1)#012  program number     6 has PID 0x0060
2020-01-31T07:00:00.780190-05:00 mythbackend[22268]: E HDHRStreamHandler recorders/dtvsignalmonitor.cpp:329 (HandlePAT) DTVSigMon[5](1315D042): But there is only one program in the PAT, so we'll just use it
2020-01-31T07:00:00.880428-05:00 mythbackend[22268]: E HDHRStreamHandler recorders/dtvsignalmonitor.cpp:323 (HandlePAT) DTVSigMon[1](1315D042): Program #0 not found in PAT!#012Program Association Section#012 PSIP tableID(0x0) length(13) extension(0x561)#012      version(0) current(1) section(0) last_section(0)#012      tsid(1377) programCount(1)#012  program number   203 has PID 0x0cb0
2020-01-31T07:00:00.880573-05:00 mythbackend[22268]: E HDHRStreamHandler recorders/dtvsignalmonitor.cpp:329 (HandlePAT) DTVSigMon[1](1315D042): But there is only one program in the PAT, so we'll just use it
2020-01-31T07:00:00.880650-05:00 mythbackend[22268]: N HDHRStreamHandler recorders/dtvsignalmonitor.cpp:368 (HandlePMT) DTVSigMon[5](1315D042): PMT says program 6 is encrypted
2020-01-31T07:00:00.980831-05:00 mythbackend[22268]: I CoreContext scheduler.cpp:729 (UpdateRecStatus) Updating status for "SportsNet Central" on cardid [5] (Tuning => Recording)
2020-01-31T07:00:00.980914-05:00 mythbackend[22268]: N HDHRStreamHandler recorders/dtvsignalmonitor.cpp:368 (HandlePMT) DTVSigMon[1](1315D042): PMT says program 203 is encrypted
2020-01-31T07:00:00.981119-05:00 mythbackend[22268]: E HDHRStreamHandler recorders/hdhrstreamhandler.cpp:241 (UpdateFilters) HDHRSH[5](1315D042): UpdateFilters called in wrong tune mode
2020-01-31T07:00:00.981304-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent tv_rec.cpp:4231 (TuningNewRecorder) TVRec[5]: rec->GetPathname(): '/data/storage/WDCWD15EADS-00R6B0_WD-WCAVY1253714/media/tv/10847_20200131120000.ts'
2020-01-31T07:00:00.981381-05:00 mythbackend[22268]: I TVRecEvent tv_rec.cpp:4263 (TuningNewRecorder) TVRec[5]: TuningNewRecorder - CreateRecorder()
2020-01-31T07:00:00.981568-05:00 mythbackend[22268]: E TVRecEvent recorders/recorderbase.cpp:231 (SetStrOption) RecBase[5](1315D042): SetStrOption(...recordingtype): Option not in profile.

_________________
LINHES 8.3 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 1GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime & PVR150. Nvidia GT210. Silver remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 01, 2020 12:10 am 
Offline
Joined: Tue Aug 15, 2006 11:14 am
Posts: 1318
Location: Orlando FL
I do the same thing with the morning news of "max episodes 1" and "delete oldest if too many" and it works for me so I don't think the recording schedule is related. I have noticed that high bandwidth shows are more prone to error when system resources are being used. So is it maybe that both shows are really high bandwidth recordings and so the system chugs?
Have you tried tuning in live to the show?
It's a cable card tuner but something stinks of copy protection BS.

_________________
My System


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 01, 2020 10:21 am 
Offline
Joined: Thu Sep 27, 2007 5:44 pm
Posts: 573
It seems odd that it returns to the initial screen/frame of the recording. In my experience with damaged OTA recordings with hdhr, I get artifacts and skipping, but not reverting to an earlier image. I'm not sure if I have had any bandwidth issues and what that would cause, but I am curious if you have played the recording file back directly with any other player or machine to know if it is, in fact the recording, or if it could be something else. It has been several years simce using HDHR prime with cable and so I dont know if there could any nuances with encryption changing and needing to rescan or get any updates to the cable card...

To rule out a bandwidth issue, you could also skip the next recording of the simultaneous program. Maybe you could also try forcing it to record on a different tuner in case one of the 3 tuners is flakey.

Edit: is HDHR firmware up to date as well?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 01, 2020 11:40 am 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 378
Location: South New Jersey, USA
Great suggestion to check the recording elsewhere. I played it on my other frontend but got the same scrambled results. I copied the recording to my windows computer and it played flawlessly with Win Media player.

I also tried playing it 4 times in a row on my myth box and got different results. 1 time it played perfectly. 3 times it did the flashing back to an earlier. Based on that I checked the frontend log and found the following including a less then helpful VDPAU error message stating "#25, A catch-all error, used when no other error code applies."). Same messages on the other frontend log.

Code:
Feb  1 12:17:31 envy frontend: 2020-02-01 12:17:31.519370 N  Leaving standby mode
Feb  1 12:17:36 envy frontend: 2020-02-01 12:17:36.225090 I  TV::TV(): Creating TV object
Feb  1 12:17:36 envy frontend: 2020-02-01 12:17:36.248389 N  Suspending idle timer
Feb  1 12:17:36 envy frontend: 2020-02-01 12:17:36.251347 I  TV::Init(): Created TvPlayWindow.
Feb  1 12:17:36 envy frontend: 2020-02-01 12:17:36.332168 I  TV::HandleStateChange(): Attempting to change from None to WatchingPreRecorded
Feb  1 12:17:36 envy frontend: 2020-02-01 12:17:36.779234 N  AudioPlayer: Enabling Audio
Feb  1 12:17:37 envy frontend: 2020-02-01 12:17:37.237593 I  AFD: codec AC3 has 2 channels
Feb  1 12:17:37 envy frontend: 2020-02-01 12:17:37.237885 I  AFD: Opened codec 0x55f17e7e9480, id(AC3) type(Audio)
Feb  1 12:17:37 envy frontend: 2020-02-01 12:17:37.238189 I  AFD: codec AC3 has 2 channels
Feb  1 12:17:37 envy frontend: 2020-02-01 12:17:37.238451 I  AFD: Opened codec 0x55f182ba1900, id(AC3) type(Audio)
Feb  1 12:17:37 envy frontend: 2020-02-01 12:17:37.247380 E  OMX:32 Invalid OpenMAX context
Feb  1 12:17:37 envy frontend: 2020-02-01 12:17:37.247481 I  AFD: Using vdpau for video decoding
Feb  1 12:17:37 envy frontend: 2020-02-01 12:17:37.247630 I  AFD: Opened codec 0x55f1817bf740, id(H264) type(Video)
Feb  1 12:17:37 envy frontend: 2020-02-01 12:17:37.255765 I  AOBase: Opening audio device 'hdmi:CARD=NVidia,DEV=2' ch 2(2) sr 48000 sf signed 32 bit reenc 0
Feb  1 12:17:39 envy frontend: 2020-02-01 12:17:39.033639 I  VDPAU: Created 2 output surfaces.
Feb  1 12:17:39 envy frontend: 2020-02-01 12:17:39.033655 I  VDPAU: Created VDPAU render device 1920x1080
Feb  1 12:17:39 envy frontend: 2020-02-01 12:17:39.177771 I  Player(i): Video timing method: USleep with busy wait
Feb  1 12:17:39 envy frontend: 2020-02-01 12:17:39.196186 I  TV::StartPlayer(): Created player.
Feb  1 12:17:39 envy frontend: 2020-02-01 12:17:39.196237 I  TV::HandleStateChange(): Changing from None to WatchingPreRecorded
Feb  1 12:17:39 envy frontend: 2020-02-01 12:17:39.197223 I  TV::HandleStateChange(): Main UI disabled.
Feb  1 12:17:39 envy frontend: 2020-02-01 12:17:39.198856 I  TV::StartTV(): Entering main playback loop.
Feb  1 12:17:39 envy frontend: 2020-02-01 12:17:39.251363 I  VDPAU: Added 2 output surfaces (total 4, max 4)
Feb  1 12:17:40 envy frontend: 2020-02-01 12:17:40.912937 I  AFD: Audio stream changed
Feb  1 12:17:40 envy frontend: 2020-02-01 12:17:40.912948 I  AFD: Number of audio channels changed from 2 to 6
Feb  1 12:17:41 envy frontend: 2020-02-01 12:17:41.479335 I  AOBase: Opening audio device 'hdmi:CARD=NVidia,DEV=2' ch 2(6) sr 48000 sf signed 32 bit reenc 0
Feb  1 12:17:42 envy frontend: 2020-02-01 12:17:42.262194 E  VDPAU: Error at mythrender_vdpau.cpp:1597 (#25, A catch-all error, used when no other error code applies.)
Feb  1 12:17:42 envy frontend: 2020-02-01 12:17:42.262385 E  VDPAU: Error at mythrender_vdpau.cpp:1597 (#25, A catch-all error, used when no other error code applies.)
Feb  1 12:17:42 envy frontend: 2020-02-01 12:17:42.262515 E  VDPAU: Error at mythrender_vdpau.cpp:1597 (#25, A catch-all error, used when no other error code applies.)
Feb  1 12:17:42 envy frontend: 2020-02-01 12:17:42.262889 E  VDPAU: Error at mythrender_vdpau.cpp:1597 (#25, A catch-all error, used when no other error code applies.)
Feb  1 12:17:42 envy frontend: 2020-02-01 12:17:42.262984 E  VDPAU: Error at mythrender_vdpau.cpp:1597 (#25, A catch-all error, used when no other error code applies.)
Feb  1 12:17:42 envy frontend: 2020-02-01 12:17:42.263445 E  VDPAU: Error at mythrender_vdpau.cpp:1597 (#25, A catch-all error, used when no other error code applies.)
Feb  1 12:17:42 envy frontend: 2020-02-01 12:17:42.263735 E  VDPAU: Error at mythrender_vdpau.cpp:1597 (#25, A catch-all error, used when no other error code applies.)

_________________
LINHES 8.3 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 1GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime & PVR150. Nvidia GT210. Silver remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 01, 2020 2:58 pm 
Offline
Joined: Thu Sep 27, 2007 5:44 pm
Posts: 573
I've had my share of frustration with VDPAU in mythtv... I now launch kodi from mythfrontend to use for my frontend. I'm not sure if you're familiar with it or interested in trying, but you would need to install both kodi and the pvr.mythtv addon...

You could also try switching to a different decoder like OpenGL to see if that makes a difference. Might not be a good long-term solution for you, though. Might depend on the horsepower of your machine. I've had other quirks when using OpenGL.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Feb 03, 2020 8:01 pm 
Offline
Joined: Tue Aug 15, 2006 11:14 am
Posts: 1318
Location: Orlando FL
Is there a way to call the internal player with verbose logging from the command line? What is the default "internal" player?

_________________
My System


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 04, 2020 9:19 pm 
Offline
Joined: Thu Sep 27, 2007 5:44 pm
Posts: 573
I don't think that there is any way to call it outside of mythfrontend. There's a little bit of information on verbosity of mythfrontend on the wiki page:
https://www.mythtv.org/wiki/Mythfrontend


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 06, 2020 1:56 pm 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 378
Location: South New Jersey, USA
Not much progress in finding a root cause. I had Comcast installed last month and got their cable car. Everything is recording fine and playing fine except for this one show. If I play it back 5 times, I would guess that 1 time it plays perfect. I have gone to just playing and exiting until it works.

_________________
LINHES 8.3 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 1GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime & PVR150. Nvidia GT210. Silver remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Feb 07, 2020 5:57 pm 
Offline
Joined: Thu Sep 27, 2007 5:44 pm
Posts: 573
Did you ever try a different decoder? Or kodi?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 11, 2020 8:32 am 
Offline
Joined: Sun Nov 13, 2005 5:56 pm
Posts: 104
Do you have this problem on only one channel from your provider? Can you watch live TV on the channel causing you grief?

Scan through your subscribed channels on live TV to see if any others are affected.

Some firmware for TV receivers honor the 'do not record' or 'record only once' flag. I had this problem on a Ceton PCIe 4 tuner card. I remember having a problem with the Fox channels and AMC family of channels. The company relented and a firmware update fixed it. My understanding is that they went back to honoring the flags but I have refused to update my firmware. I believe I also had the problem on my HDHR tuner. All this was a few years ago so the details are fuzzy but the core concept is there. I used some software (can't remember exactly what) to check the flags. I think it was the HDHR command line utility for linux. Also, if this is actually the problem, don't expect anyone at your cable company to understand what you're talking about.

s


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Feb 11, 2020 10:06 am 
Offline
Joined: Tue Aug 15, 2006 11:14 am
Posts: 1318
Location: Orlando FL
sparks wrote:
Also, if this is actually the problem, don't expect anyone at your cable company to understand what you're talking about.

s


LOL
Ain't that the truth

_________________
My System


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Feb 19, 2020 8:22 pm 
Offline
Joined: Thu Sep 27, 2007 5:44 pm
Posts: 573
When I had HDHR Prime, my cable company updated several cable channels with the Copy Once flag. This resulted in me being unable to tune to any of these channels on mythtv, so I wouldn't think that is the reason. I kind of wonder if it is a change to the encoding of the stream which the current nvidia driver may not support. Or perhaps a combination of the nvidia driver and version of mythtv. Hopefully you've found a workaround that is suitable for you.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Feb 20, 2020 3:29 pm 
Offline
Joined: Wed Jan 04, 2006 10:20 am
Posts: 378
Location: South New Jersey, USA
Not sure if it counts as a work around but when the video starts jumping, i bookmark and back out to the recording menu and then back in. Works fine after doing this.

Even more interesting is that I have recorded other programs on the same channel at other times of the day without seeing the issue.

_________________
LINHES 8.3 BE/FE - MSI K9N6SGM-V with AMD A64 X2 4600+, 1GB Ram. 1.5TB WD. HDHR Prime & PVR150. Nvidia GT210. Silver remote.
FrontEnd - Dell Vostro 400 3.0GHz Core2Duo NVidia GeForce210. MCE Remote


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Feb 22, 2020 5:32 am 
Offline
Joined: Thu Sep 27, 2007 5:44 pm
Posts: 573
I remember sometimes having issues with playback where maybe the audio and video would get out of sync where "skipping" forward or back 10 seconds would fix the issue, whereas fast forwarding or rewinding would often be the cause of the issue. Since saving the bookmark and resuming works for you, you may check if skipping would be a quicker workaround.


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 14 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu