View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Sun Jul 27, 2014 2:25 pm 
Offline
Joined: Wed Jan 07, 2004 12:14 pm
Posts: 375
Location: Charlotte, NC
I have an issue and I need some help. I have changed my router address (default was 192.168.1.1). I have dome this before years ago when we were running Knoppmyth/Debian and it was very easy. I am missing something here however...

All machines on the network come up fine (DHCP assigns addresses correctly); my myth backend sees the change (have tried both running systemconfig.py manually and running it via the network setup in the linHES setup ui) - resolv.conf is correct. However, my browser (firefox) can't see the internet. Browsers on other machines on the network (both linux and windows) work fine. I can ping the box from other machines (reply is correct) and can ping others from my backend machine (replies are correct).

My frontend machines see the backend fine and work correctly... My problem is just the browser (I think)... What have I missed?

_________________
Backend server - 3.75 TB 3.0ghz dual core 6 gig RAM, nVidia 9400, Gigabyte GA-870A-UD3 MB, 2 HD-5500, 2 HD Homerun dual tuners, 3 frontend machines - LinHES 8.5


Last edited by nbdwt73 on Wed Jul 30, 2014 5:07 am, edited 1 time in total.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 27, 2014 4:09 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 902
Location: Lexington, Ky
Quote:
However my browser (firefox) can't see the internet.

Can you successfully do an nslookup from that machine?

If that works then check the network setup in Firefox - / Options / Advanced / Network / Connections / Settings

Tim


Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Jul 28, 2014 4:56 pm 
Offline
Joined: Wed Jan 07, 2004 12:14 pm
Posts: 375
Location: Charlotte, NC
NSLOOKUP was one of the first tests run - it is correct (reflects the changes made). This is what is baffling me. Both Firefox and Chrome are acting the same way. I have looked at the network settings (even hit the reset button) - no effect. It is as if there is some proxy setting somewhere in the Myth box that is stopping this...

_________________
Backend server - 3.75 TB 3.0ghz dual core 6 gig RAM, nVidia 9400, Gigabyte GA-870A-UD3 MB, 2 HD-5500, 2 HD Homerun dual tuners, 3 frontend machines - LinHES 8.5


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 30, 2014 5:05 am 
Offline
Joined: Wed Jan 07, 2004 12:14 pm
Posts: 375
Location: Charlotte, NC
There is a file (/etc/net/ifaces/eth0/ipv4route) that had to be changed to reflect the new gateway address. I assume that this file is set during initial install (when the script asks for gateway address?). Does anybody know a better way to resolve (other than manually editing it)?

_________________
Backend server - 3.75 TB 3.0ghz dual core 6 gig RAM, nVidia 9400, Gigabyte GA-870A-UD3 MB, 2 HD-5500, 2 HD Homerun dual tuners, 3 frontend machines - LinHES 8.5


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 30, 2014 11:49 am 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 902
Location: Lexington, Ky
As I recall you can use Network in the LinHES service menu.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Jul 30, 2014 1:24 pm 
Offline
Joined: Wed Jan 07, 2004 12:14 pm
Posts: 375
Location: Charlotte, NC
That is what I thought/expected but not there... I thought the system would query DHCP and reset all data (including gateway address) but it doesn't. Also tried cmd line (systemconfig.py -m network) but still no update...

_________________
Backend server - 3.75 TB 3.0ghz dual core 6 gig RAM, nVidia 9400, Gigabyte GA-870A-UD3 MB, 2 HD-5500, 2 HD Homerun dual tuners, 3 frontend machines - LinHES 8.5


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 6 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu