View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Sat May 21, 2016 8:02 am 
Offline
Joined: Wed Jan 07, 2004 12:14 pm
Posts: 397
Location: Charlotte, NC
I have recently upgraded to 8.4.1. System seems to be running well. I now have to reinstall a few packages that are incredibly important (been running for years). The most important one is pptpclient. I have been able to get thru MAKEPKG - had to alter PKGBUILD from pptpclient from http://linhes.org/repo/src_packages/extra/ to include

package() {
cd "$srcdir/pptp-$pkgver"
make DESTDIR="$pkgdir/" install

}

Now when i run MAKEPKG -i I am getting the following error:

(1/1) checking for file conflicts [#############################################] 100%
error: failed to commit transaction (conflicting files)
pptpclient: /usr/sbin exists in filesystem
Errors occurred, no packages were upgraded.
==> WARNING: Failed to install built package(s).

I know it has something to do with a change to use /usr/bin instead of /usr/sbin ( https://www.archlinux.org/news/binaries ... ervention/ ) but I am not experienced enough to know how to fix it.

_________________
Backend server - 4.0 TB 3.0ghz dual core 6 gig RAM, nVidia 9400, Gigabyte GA-870A-UD3 MB, 2 HD-5500, 2 HD Homerun dual tuners, 3 frontend machines - LinHES 8.5


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 21, 2016 8:22 am 
Offline
Joined: Fri Jul 21, 2006 11:12 pm
Posts: 1116
Location: SC
That PKGBUILD is really old and we don't have it in our tree anymore. You are correct that the error is with the changed location of sbin and it has to do with the sed command in prepare(). To fix it you can fix your PKGBUILD to put things in /usr/bin or just use the Arch PKGBUILD (https://git.archlinux.org/svntogit/pack ... pptpclient) and run makepkg again.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat May 21, 2016 10:06 am 
Offline
Joined: Wed Jan 07, 2004 12:14 pm
Posts: 397
Location: Charlotte, NC
Thanks - Got it working. You have saved me (again).

_________________
Backend server - 4.0 TB 3.0ghz dual core 6 gig RAM, nVidia 9400, Gigabyte GA-870A-UD3 MB, 2 HD-5500, 2 HD Homerun dual tuners, 3 frontend machines - LinHES 8.5


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu