View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Sat Sep 24, 2016 6:48 am 
Offline
Joined: Fri Nov 04, 2005 7:11 am
Posts: 61
Somehow I have brought down my backend on 8.4.1 and I can't figure out how to get it back up. Everything was running well. I attempted to configure a static IP address in the linhes service menu. The static IP address was exactly the same as the DHCP address except I wanted to change the dns server. Here are a few things that I have checked:

Code:
mysql -u mythtv -p

allows me to login without a problem.

/etc/hosts shows:
Code:
127.0.0.1 localhost
192.168.1.130 mythtv


/etc/resolv.conf shows:
Code:
search local
nameserver 192.168.1.1

(Which incidentally is not the nameserver I tried to configure, but the one that I was using successfully before I attempted the change.

In mythtv-setup I see:
Hostname 192.168.1.130
Port: 3306
Database: mythconverg
user: mythtv
password:mythtv

Code:
ip addr show dev eth0

inet 192.168.1.130/24 brd 192.168.1.255 scope global eth0

the only other thing that I attempted during this session was to install google chrome
Code:
pacman -S google-chrome


Code:
dhcpcd eth0

I tried the above command and then attempted to restart the backend but I got the same error


Any ideas on how to get things running again?

_________________
BE: R8.4, HVR2250, MCE media center remote, GigaByte GA-EP43-UD3L, 2gb ram

FE: Linhes 8.4, Mythbuntu, Linux Mint DE


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Sep 28, 2016 11:31 am 
Offline
Joined: Fri Nov 04, 2005 7:11 am
Posts: 61
31 views without a response. I'll take that as a signal that it's time to re-install clean and restore my backup. If I manage to recreate the problem, I'll let you know.

_________________
BE: R8.4, HVR2250, MCE media center remote, GigaByte GA-EP43-UD3L, 2gb ram

FE: Linhes 8.4, Mythbuntu, Linux Mint DE


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Sep 28, 2016 8:30 pm 
Offline
Joined: Tue Aug 15, 2006 11:14 am
Posts: 1198
Location: Orlando FL
I don't have my myth box near me. Why are you putting a computer named mythtv in the hosts file of your mythtv computer. For example my hostname for my Fe/be linhes box is Gimli my other front-end is Frodo, I don't think I want to put Gimli's address in the hosts file on Gimli.
Did you configure your router to set the static IP for your mythtv box?

_________________
My System


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Sep 29, 2016 7:43 am 
Offline
Joined: Fri Jul 21, 2006 11:12 pm
Posts: 1016
Location: SC
Since you are able to login to mysql from the command line check all the .config.xml files.
/usr/share/mythtv/config.xml
/home/mythtv/.mythtv/config.xml
/root/.mythtv/config.xml


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 5 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu