View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Wed Nov 30, 2011 12:13 am 
Offline
Joined: Tue Aug 15, 2006 11:14 am
Posts: 1319
Location: Orlando FL
I installed 7.1 to a blank hard drive and after I configure it I will move over my database and files...
Things I can't figure out.
1) Why isn't ctrl alt backspace restarting x
2) What happened to "locate"
3) where have all the cowboys gone? :-D
overall smooth install I never have any good luck upgrading any operating system I always start from scratch.

Thanks
MattBatt

_________________
My System


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 30, 2011 10:36 am 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 987
Location: Lexington, Ky
I was wondering about this myself.
Quote:
1) Why isn't ctrl alt backspace restarting x

Went to use it and it didn't do anything!
No problem with "locate" here though


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 30, 2011 10:42 am 
Offline
Joined: Fri Jul 21, 2006 11:12 pm
Posts: 1183
Location: SC
Code:
sudo pacman -S mlocate


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Nov 30, 2011 10:24 pm 
Offline
Joined: Tue Aug 15, 2006 11:14 am
Posts: 1319
Location: Orlando FL
it was saying that there was no bin for locate

_________________
My System


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat Dec 03, 2011 10:36 pm 
Offline
Joined: Tue Aug 15, 2006 11:14 am
Posts: 1319
Location: Orlando FL
anybody know abot the ctrl alt backspace thing?

_________________
My System


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 04, 2011 11:21 am 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 987
Location: Lexington, Ky
I'm thinking that it was most likely just overlooked.

I would think that it would be defined in either /usr/share/fluxbox/keys
or
/home/mythtv/.fluxbox/keys

but that's just a swag

Can someone still running R6 look in those files and report back?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 04, 2011 2:23 pm 
Offline
Site Admin
Joined: Fri Jun 11, 2004 7:58 am
Posts: 507
ctrl+alt+backspace is a Xorg configuration thing that changed in the more recent versions of X.

Have a look here:
https://wiki.archlinux.org/index.php/Xo ... s_not_work


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 04, 2011 3:22 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 987
Location: Lexington, Ky
jams,

I found the section you mentioned.
Quote:
New Xorg disables zapping with Ctrl+Alt+Backspace by default.
You can enable it by adding the following line to /etc/X11/xorg.conf,
Code:
Option  "XkbOptions" "terminate:ctrl_alt_bksp"

to InputDevice section for keyboard.


I tried this but still didn't get it work.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 07, 2011 10:40 am 
Offline
Site Admin
Joined: Fri Jun 11, 2004 7:58 am
Posts: 507
Try the option listed for hot plugging. It seems to work just fine for me.


Within /etc/X11/xorg.conf.d/10-evdev.conf, simply add the following:
Section "InputClass"
Identifier "Keyboard Defaults"
MatchIsKeyboard "yes"
Option "XkbOptions" "terminate:ctrl_alt_bksp"
EndSection


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed Dec 07, 2011 11:06 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 987
Location: Lexington, Ky
jams,

Tried adding where you suggested but doesn't work there for me either.
Go figure.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Dec 11, 2011 1:59 pm 
Offline
Joined: Mon Apr 10, 2006 3:48 pm
Posts: 987
Location: Lexington, Ky
I did follow this link:
http://mysettopbox.tv/phpBB2/viewtopic.php?t=22352
to back-rev the Nvidia driver

It solved several problems I was having with hangs an myth dropping out to the splash screen, and also brought back the ability to
ctl -alt backspace to restart X without any additions to the 10-evdev.conf

Also mattbatt I did a fresh install of 7.1 from the CD and you are correct locate is not there. Guess my "locate" worked because it was an upgrade.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Jan 05, 2013 1:10 am 
Offline
Joined: Tue Aug 15, 2006 11:14 am
Posts: 1319
Location: Orlando FL
I finally got annoyed with this not working. Did anyone ever get ctrl alt backspace to work again. I tried the two methods listed in the link but neither work for me. I'm making this thread a zombie and bringing it back to life.

_________________
My System


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 12 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu