View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Sun Mar 25, 2012 12:23 am 
Offline
Joined: Mon Feb 27, 2006 10:39 pm
Posts: 48
My old system kept randomly crashing so I need to build a new FE/BE. In total it came to $340 (-40 mail-in rebates) w/ re-using my DVD drive and Tuners from my old one.

# Video type: SDTV
# Type of system: combined front-end and back-end

# CASE: APEVIA Black / Silver SECC Steel / Aluminum X-MASTER-AL/500
# PSU:APEVIA 500
# MOTH ERBOARD: ECS IC780M-A2 (V1.0A) AM3 AMD 770 ATX
# CPU: AMD Athlon II X3 455 Rana 3.3GHz
# RAM: Crucial 4GB (2 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1333
# CPU HEATSINK: Stock
# NORTHBRIDGE HEATSINK:
# CD/DVD-RW: PATA DVD rw+/-
# HDD: Seagate Barracuda Green 1.5TB 5900RPM
# GRAPHICS CARD: ZOTAC ZT-20313-10L GeForce 210 1GB 64-bit
# SOUNDCARD: On-Board / HDMI
# TUNER CARD: PVR-150 & PVR-250
# REMOTE CONTROL: None

Only problem I had was getting HDMI audio out. First I had to disable the on-board audio, run "aplay -l", and did a "aplay -D plugw:0,3 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav" and "aplay -D plugw:0,7 /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav" to find the correct output, I stopped at 7 because it was the correct one you might have to go 8 and 9.

I modified my /etc/asound.conf as follows;
Code:
pcm.!default {
    type plug
    slave {
        pcm "hw:0,7"
    }
}


Once this was done I went in the LinHes Setup and set 0,7 as my playback device. and then in the MythTv setting to the correct one also.

My aplay -l is as follows
Code:
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 3: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 7: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 0/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 8: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0
card 0: NVidia [HDA NVidia], device 9: HDMI 0 [HDMI 0]
  Subdevices: 1/1
  Subdevice #0: subdevice #0


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 1 post ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu