View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Wed Apr 16, 2008 2:35 pm 
Offline
Joined: Wed Jan 25, 2006 1:03 pm
Posts: 240
Location: Shakopee, MN USA
# Video type: HDTV / SDTV
# Type of system: [Slave back end Only]
# Noise level: [I can barely hear it from 5 feet away]

# CASE: Generic Beige Desktop case
# PSU: Sparkle 350W
# MOTHERBOARD: Intel Desktop Board D845GERG2L (mATX)
# CPU: P4 1.7 Ghz (Socket 478)
# RAM: 512 MB DDR 266
# CPU HEATSINK: Stock Intel
# NORTHBRIDGE HEATSINK: Stock
# CD/DVD-RW: Lite-On DVD Burner
# HDD: 80 GB Hard Drive (Western Digital)
# GRAPHICS CARD: Nvidia 5200 AGP
# SOUNDCARD: On Board sound (Integrated AC'97 Audio)
# TUNER CARD: PVR-500 and Kworld 115
# NIC: D-Link DGE-530T Gigabit Ethernet
# REMOTE CONTROL: None

Did a stock auto install of R5F27 and had to do a few edits to make it a slave only machine. See this wiki page for more info (I did not to the exports or NFS steps):

http://www.knoppmythwiki.org/index.php? ... ckendHowTo

Note: My master IP address is 192.168.0.200 and the Slave is 192.168.0.100

From a command line as root:

Code:
update-rc.d -f mysql remove
update-rc.d -f apache remove
rm -fr /etc/cron.daily/mythtv-backend


nano /etc/mythtv/mysql.txt

Code:
DBHostName=mythtvmaster
DBUserName=mythtv
DBPassword=mythtv
DBName=mythconverg
LocalHostName=mythtvslave


Open Xterm:

Code:
su mythtv-setup
In mythtv-setup:
set local ip (default 127.0.0.1) to 192.168.0.100
set master backend ip to 192.168.0.200
setup capture cards


See the Kworld 115 wiki page for how to set it up:

http://www.knoppmythwiki.org/index.php? ... ld115HowTo


After that I rebooted both the master and slave machines (Slave first and then Master). Now I have 6 tuners between two Mythtv machines. :)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Apr 28, 2008 6:59 am 
Offline
Joined: Wed Jan 25, 2006 1:03 pm
Posts: 240
Location: Shakopee, MN USA
Just as a note, all the hardware except the Kworld 115 could be considered Tier 1 if I did not do the slave backend steps.


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu