View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Tue May 02, 2006 9:12 am 
Offline
Joined: Wed Feb 01, 2006 12:37 pm
Posts: 5
First, THANKS to knoppmyth developper and community for their great job!
Second, sorry for my bad english...

With a lot of work I was able to use my ati 9200 tv out, this is my hardware:
MB: i815
CPU: Pentium 3 Coppermine 866 Mhz
RAM: 192 MB
GRAP. CARD: Ati Radeon 9200
TV CARD: Pinnacle pctv pro

Knoppmyth vers. R5B7

You need: 1) knoppmyth workly! 2) ati linux driver 8.24.8 [I use "ati driver installer" not rpm package], download it at https://support.ati.com/ics/support/def ... lderID=300

In a console as root:
Code:
cp /etc/X11/XF86Config-4 /etc/X11/XF86Config-4-bkp    //make a backup of XFConfig-4 file.
cp /etc/X11/XF86Config /etc/X11/XF86Config-bkp      //make a backup of XFConfig file.
rm /etc/X11/XF86Config-4            //remove previous xfree config file.
rm /etc/X11/XF86Config            //remove previous xfree base config file.
xf86config               //follow instruction for build a new XF86Config file, use "radeon" driver.


go to direcory where you downloaded ati linux driver:
Code:
cd /path/to/download_directory


Code:
chmod +x ati-driver-installer-8.24.8-x86.run   //change file permission in executive
./ati-driver-installer-8.24.8-x86.run      //start installation setup, follow the instruction

when installation program finished:
Code:
aticonfig -i /etc/X11/XF86Config --initial    //this command edit XF86Config with fglrx driver. Try "aticonfig --help | less" for more option
nano /etc/X11/XF86Config         //follow the instruction below:

------ INSTRUCTION FOR EDITING XF86Config FILE ----
I don t know if there is a bug in the last driver, but after reboot my first monitor become my tv and my pc monitor switch off when start x server...
You have to edit tv resolution in section "Screen":

Identifier "Screen 1"
Device "** ATI Radeon (generic) [radeon]"
Monitor "My Monitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 8
Modes "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 16
Modes "800x600" "640x480"
EndSubSection
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "800x600" "640x480"
EndSubSection
EndSection

and add your pc monitor resolution:


Section "Screen"
Identifier "aticonfig Screen 0"
Device "ATI Graphics Adapter 0"
Monitor "aticonfig Monitor 0"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Viewport 0 0
Depth 24
Modes "800x600" "640x480"
EndSubSection
|
----- END EDITING XF86Config FILE------------------

You can find my XF86Config file here:

http://mio.discoremoto.virgilio.it/discodimirror



Ok everything is done!! now reboot your knoppmyth... ;-)

On next boot, in a console, you can try:
Code:
fireglcontrolpanel

for some dual head options throught graphical interfaces.

If you have some problem, restore old config file; in a console as root:
Code:
mv /etc/X11/XF86Config-bkp /etc/X11/XF86Config         //restore old XF86Config file.
mv /etc/X11/XF86Config-4-bkp /etc/X11/XF86Config-4      //restore old XF86Config-4 file.


If you find some error in this mini how-to please write me.

Question: my tv recording is not smoothly, I need more "power" (cpu, new tv card, ram) or I can do some optimization?? Anybody with my same hardware is able to make good record?
Ciao,

Mirr0r

P.S. for italian user: I able to use xmltv with "grabmed" (http://www.xiaprojects.com/www/prodotti ... umentation) write me if u want some information


Last edited by mirr0r on Wed May 03, 2006 12:53 am, edited 2 times in total.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 02, 2006 7:45 pm 
Offline
Joined: Tue Nov 22, 2005 7:57 pm
Posts: 295
Location: Auckland, New Zealand
I think you're borderline for sw encoding. Some more RAM will help, but for best results get a Hauppauge TV card like PVR150. I have the same HW as you but use a PVR350 for encoding and decoding - no problem at all.

_________________
HP VL400 (PIII 866), Skystar2 2.6D, PVR350, Nvidia FX5200, 384MB, 200GB, KnoppMyth R5.5


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Thu May 04, 2006 5:46 pm 
Offline
Joined: Wed Apr 12, 2006 9:37 am
Posts: 30
After installing the driver, I found a blank screen, came across this and using your xconfig works, but only in 24bit colour depth.. changing it to anything else causes issues (blank screen) and I found playback and TV to be jittery at best. using the default config over the ATI driver yeilded better performance.

XP2400
768Mb ram
Hauppauge PVR150 MCE
ATI Radeon 9200

Guess if I want to use Svideo out I'll buy a Nvidia card that apparently has better drivers for linux.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 05, 2006 5:36 am 
Offline
Joined: Tue Sep 13, 2005 10:48 am
Posts: 852
Location: London, UK
Not sure if it's a Nvidia problem or a wider Myth/Linux problem, but 32 bit colour doesn't work.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 05, 2006 5:42 am 
Offline
Joined: Wed Apr 12, 2006 9:37 am
Posts: 30
The problem also arose when testing 16bit.. Figured it would yield better performance. Seems like it's still a picky driver..


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 5 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 16 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu