View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 81 posts ] 
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6

Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 14, 2008 9:31 am 
Offline
Joined: Tue Feb 21, 2006 10:55 am
Posts: 98
tama102 wrote:
abrendel,

Once again, I have the same CPU usage issues as you with my Dragon. Please see my own solution to my problems on this post.

http://knoppmyth.net/phpBB2/viewtopic.p ... 969#113969


This makes me sad. I've been waiting and wishing for R5.5 for so long. I dont want to go back! But I hear you on the WAF thing. As we were watching Miss Universe last night (yes, I watched it...thank you High Def on a 55" TV!) and the CPU was struggling to play it back even with xvmc, the wife kept giving me her usual line of, "Don't you think it would be just easier to go back to Dish?". Argh!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 15, 2008 9:55 am 
Offline
Joined: Wed May 24, 2006 9:10 am
Posts: 107
Location: Minneapolis, MN
abrendel wrote:
I just put the av710 card back in. Ran the tweaker for audio and it works fine. I'm going with that for now.



I also had the AV710 working well except for consistent mp3 playback in mythmusic. Does your current setup have glitch-free audio in mythmusic?

Please update this thread if/when you get your system running without problems. I am particularly interested in how you will solve the cpu usage during HD playback, and of course the sound issues.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 25, 2008 12:44 pm 
Offline
Joined: Thu Sep 30, 2004 11:29 am
Posts: 2419
Location: Mechanicsburg, PA
abrendel wrote:
I took out the AV710 card as recommended...and I get no sound out the onboard.

To be clear, you also need to re-enable the onboard sound in the BIOS or Linux won't even see the onboard audio hardware. That said, people still seem to be having problems getting Dragon 1.1's onboard audio working.

_________________
KnoppMyth R5.5
MythiC Dragon v2.0
Join the KnoppMyth Frappr!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 25, 2008 12:49 pm 
Offline
Joined: Thu Sep 30, 2004 11:29 am
Posts: 2419
Location: Mechanicsburg, PA
abrendel wrote:
When you were testing the release with the 1.1 Dragon, how was the CPU performance? Any tweaks you can recommend? I've been fiddling with different decoders and deinterlacing methods, but no matter what I use, I'm seeing 90% CPU on any HD recordings. And a couple of recordings peg the CPU and/or crash the frontend when I start them

Any tweaks I came across were put into Tweaker. Run these commands as root, and note which one says "recommended" (or if none say "recommended", note all the ones that say "optional"):
Code:
twk_cpu.pl --poll low

Code:
twk_cpu.pl --poll medium

Code:
twk_cpu.pl --poll high


If, say, 'medium' is 'recommended' then run this as root:
Code:
twk_cpu.pl --implement medium


Do the same thing with twk_graphics.pl

When done, exit mythfrontend and re-launch it to benefit from the changes.

_________________
KnoppMyth R5.5
MythiC Dragon v2.0
Join the KnoppMyth Frappr!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri Jul 25, 2008 12:49 pm 
Offline
Joined: Thu Sep 30, 2004 11:29 am
Posts: 2419
Location: Mechanicsburg, PA
tama102 wrote:
I also had the AV710 working well except for consistent mp3 playback in mythmusic. Does your current setup have glitch-free audio in mythmusic?

MythMusic glitching was the reason I had to un-recommend the AV-710 for R5.5 :(

_________________
KnoppMyth R5.5
MythiC Dragon v2.0
Join the KnoppMyth Frappr!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 29, 2008 12:54 pm 
Offline
Joined: Tue Feb 21, 2006 10:55 am
Posts: 98
I'll give these a try tonight. Thanks!
Human wrote:
Any tweaks I came across were put into Tweaker. Run these commands as root, and note which one says "recommended" (or if none say "recommended", note all the ones that say "optional"):
Code:
twk_cpu.pl --poll low

Code:
twk_cpu.pl --poll medium

Code:
twk_cpu.pl --poll high


If, say, 'medium' is 'recommended' then run this as root:
Code:
twk_cpu.pl --implement medium


Do the same thing with twk_graphics.pl

When done, exit mythfrontend and re-launch it to benefit from the changes.


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 81 posts ] 
Go to page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6



All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu