View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ] 
Go to page 1, 2  Next

Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
 Post subject: frotend ideas
PostPosted: Fri May 21, 2010 6:52 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
so... I recently picked up a free motherboard combo off a doorstep (love free useful stuff)

so now, I basically have two similar 900mhz duron setups that I plan on using for myth front ends which can be overclocked to 1200MHZ (one would need a better heatsink so I would prefer to avoid this)

here are my questions... what are my options for a composite output MPEG decoder that's myth compatible? Do I even need one (is the processor powerful enough)? could I just used a TV out on any old video card? I have a Geforce 2 GTS with tv out... would this work for one? how?

I'm sure more questions will form as this project moves along

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 21, 2010 10:14 pm 
Offline
Joined: Thu Dec 07, 2006 10:25 am
Posts: 109
Location: Elgin, Illinois
If you can find a Nvidia 8400 or better that will fit in a PCI slot (not PCI express) then you could use VDPAU so the graphics card will render the output and reduce the load on the cpu. Then you should have little playback problems with that ancient hardware.

_________________
The Atomic Ant.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 21, 2010 10:16 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
so I hooked up a cdrom and loaded he front end, it seems to run okay over the prosavage built in video but the video chugs and is slightly pixelated

any reason why it wouldn't run at full frame rate?
bad video card?

I'll try my nvidia geforce 2 GTS next to see if the 15 pin output runs smoother, then try and figure out the composite output



this looks encouraging

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Fri May 21, 2010 10:56 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
the geforece 2 GTS is handling playback the audio works good, now to figure out composite out and figure out a remote (I have a USB windows media center remote and a Serial packard bell remote)

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 22, 2010 8:21 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
so I went ahead and did a front end install to the hard drive as stated on wiki page

http://www.knoppmythwiki.org/index.php? ... nlyInstall

(for my notes) and now it all runs good EXCEPT whe I go to play a show the front end crashes and gives me an error like

invalid CTL / dev/mixer
Mixer attach error
check mixer name in setup 'dev/mixer'

I'm just trying to get the onboard sound working and whats odd is it worked great from the CD


I'll be fiddling with composite output whil I await an answer

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 22, 2010 8:51 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
composite out is now working, but the other error is still screwing everything up

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sat May 22, 2010 9:20 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
NOTES for my future use:

http://www.knoppmythwiki.org/index.php? ... Transition

xorg.conf

Section "Monitor"
Option "TVStandard" "NTSC-M"
Option "ConnectedMonitor" "TV"
Option "TVOutFormat" "COMPOSITE" # "COMPOSITE" or "SVIDEO" are legal

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun May 23, 2010 6:41 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
to many people look and noone replies with any idea

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 24, 2010 6:30 pm 
Offline
Joined: Fri Oct 20, 2006 12:04 pm
Posts: 905
Location: LA, CA
I'll give another vote for the Nvidia 8400. I have a card I dropped into a low power FE and BANG, all of a sudden it's pushing 1080i without hardly a tick on the CPU. Really eye opening!


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon May 24, 2010 10:45 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
interesting, but of topic

ERRORS! I need help
Quote:
invalid CTL / dev/mixer
Mixer attach error
check mixer name in setup 'dev/mixer'

I'm just trying to get the onboard sound working and whats odd is it worked great from the CD

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 25, 2010 9:39 am 
Offline
Joined: Wed Feb 08, 2006 6:13 pm
Posts: 480
Location: IN
Obviously the issue is with your onboard sound chip. Perhaps if you post the brand and model of your motherboard we can figure out which audio chip it uses and provide some constructive feedback.

Martian

_________________
ABIT NF-M2 nView | Athlon 64 X2 3800+ | 2GB DDR2 800 | HDHomerun | GeForce 6150 (onboard) | WD 640 GB SATA HD | DVD-RW (sata) | StreamZap IR receiver with Logitech Harmony remote

Vizio 37" LCD HDTV (1080p)


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue May 25, 2010 9:22 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
hey I like when people call me a moron in a positive manner :lol:


it's a gigabyte GA72MM rev1.2 I THINK

remember this was a salvaged computer from someones trash


*edit 1*

Quote:
This is a Gigabyte
GA-72MM Rev 1.2 with a 750MHz Socket A CPU. It has the VIA chipsets,
and the only one I can ID (the other is hid under a heatsink) is VIA
VT82C686B. There is a Creative chip for the audio, but I can't read
the numbers on it.


source


*edit 2*

it seems info for this board is hard to find. plan B will be to disable onboard sound and use an ensonique card (I have a few of these)

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 26, 2010 10:01 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
swaped in an ensonique card and disabled the onboard sound in the bios.

SAME ERRORS

can anyone tell me where this error is pointing and what file I need to fix? I can guess at the drivers

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 26, 2010 10:07 pm 
Offline
Joined: Thu Mar 25, 2004 11:00 am
Posts: 9551
Location: Arlington, MA
If you can't read the chips you might be able to get better info from the kernels boot time hardware detection. This is what the dmesg logs and utility are great for.
Code:
dmesg | more


The lspci utility is also really good at helping to identify all the hardware in your system.
Code:
lspci -v -nn | more


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Wed May 26, 2010 10:12 pm 
Offline
Joined: Mon Jun 19, 2006 8:23 pm
Posts: 184
K


how do I set the device in the alsa mixer? I might have to figure out the device ID or whatever (like how you can have video0 video1 etc.)

_________________
MSI K8MM-V Micro ATX motherboard
3100+ socket 754 AMD Semperon
1GB DDR ram
1TB WD Green Hdd
Hauppauge PVR-350 (tv-out)
SiliconDust HDHomeRun Prime
16X memorex DVD drive


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 27 posts ] 
Go to page 1, 2  Next



All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: Baidu [Spider] and 4 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu