View unanswered posts    View active topics

All times are UTC - 6 hours





Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 
Print view Previous topic   Next topic  
Author Message
Search for:
PostPosted: Sun Jul 13, 2008 10:36 am 
Offline
Joined: Wed Apr 12, 2006 11:28 am
Posts: 82
Location: Beverly Hills, Michigan
I certainly messed somthing up. I decided to load a fresh copy of R5.5 on my backend and frontend. I have the backend working but I seem to be having some issues with the frontend. I have searched the forum and have not found what I was looking for. So here is my issue.

My frontend fe1 (Which I made with the directions on the wiki - frontend install) keeps getting the message "file for this recording can not be found" when I try to view previously recorded shows on the backend. I also can not see live TV from it. However, I do know I am connected to the database one the backend (I can see the listings for the previously recorded shows - along with the previews).

Maybe it is someting I just missed? If anyone has some ideas I would greatly appriciate it.

Thanks,

_________________
Backend/Frontend
ASUS M4A78-EM w/8400GS 4G RAM pcHDTV 3000 + PVR500 (1045), 1TB, 250 & 320. Iguana IR USB (running R6)
Frontend_1
Asus M2NPV-VM - 1GB RAM - 40 GB Hard Disk - StreamZap
Frontend_2
Dragon 1.0 w/ 2G RAM - 40 GB Hard Disk StreamZap


Top
 Profile  
 
 Post subject: A little more detail
PostPosted: Sun Jul 13, 2008 11:06 am 
Offline
Joined: Wed Apr 12, 2006 11:28 am
Posts: 82
Location: Beverly Hills, Michigan
Here is some more detail

------------------fstab file-------------------------------------
# /etc/fstab: filesystem table.
#
# filesystem mountpoint type options dump pass
/dev/hda1 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hda3 /myth auto defaults,auto 0 2

proc /proc proc defaults 0 0
/dev/fd0 /floppy vfat defaults,user,noauto,showexec,umask=022 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs devmode=0666 0 0
sysfs /sys sysfs defaults 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
/dev/cdrom /cdrom auto defaults,ro,user,noexec,noauto 0 0
# Added by KNOPPIX
/dev/hda2 none swap defaults 0 0
/dev/hdd1 /mnt/HDD2 ext3 user,suid,dev,exec 0 0
/mnt/HDD2/video /myth/video bind suid,dev,exec,bind 0 0
/mnt/HDD2/music /myth/music bind suid,dev,exec,bind 0 0
/mnt/HDD2/pictures /myth/gallery bind suid,dev,exec,bind 0 0

_____________________________________

Also, the commands below here work:

mkdir /mnt/myth
portmap
mount mythtvboxIP:/myth /mnt/myth

and I can see the myth partition, should I map that to my fe1.

_________________
Backend/Frontend
ASUS M4A78-EM w/8400GS 4G RAM pcHDTV 3000 + PVR500 (1045), 1TB, 250 & 320. Iguana IR USB (running R6)
Frontend_1
Asus M2NPV-VM - 1GB RAM - 40 GB Hard Disk - StreamZap
Frontend_2
Dragon 1.0 w/ 2G RAM - 40 GB Hard Disk StreamZap


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 13, 2008 12:01 pm 
Offline
Joined: Thu Mar 25, 2004 11:00 am
Posts: 9551
Location: Arlington, MA
1) Are your NFS mounts and exports set up correctly?

2) Have you tried the "streaming" option for remote FEs? I forget where it is under the TV settings UI, but try playback or general.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 13, 2008 12:21 pm 
Offline
Joined: Wed Apr 12, 2006 11:28 am
Posts: 82
Location: Beverly Hills, Michigan
Hi TJC,

Sorry I am brain damaged this week, my 1 year old has been keeping me up. Could you define correctly on the NFS mounts (that is where I think the problem may exsist)? Do I need to symlink a directory from the frontend to the backend server.

I will try the other.

---------------backend - NFS setup
/srv/homes Host hostname1 (Inactive) | Host hostname2 (Inactive)
/srv/nfs4 Authenticated network: gss/krb5i (Inactive)
/srv/nfs4/homes Authenticated network: gss/krb5i (Inactive)
/myth Everyone
/mnt/HDD2 Everyone

-------------------fstab from backend-------------------------
# /etc/fstab: filesystem table.
#
# filesystem mountpoint type options dump pass
/dev/hda1 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hda3 /myth auto defaults,auto 0 2

proc /proc proc defaults 0 0
/dev/fd0 /floppy vfat defaults,user,noauto,showexec,umask=022 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs devmode=0666 0 0
sysfs /sys sysfs defaults 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
/dev/cdrom /cdrom auto defaults,ro,user,noexec,noauto 0 0
# Added by KNOPPIX
/dev/hda2 none swap defaults 0 0
/dev/hdd1 /mnt/HDD2 ext3 user,suid,dev,exec 0 0
/mnt/HDD2/video /myth/video bind suid,dev,exec,bind 0 0
/mnt/HDD2/music /myth/music bind suid,dev,exec,bind 0 0
/mnt/HDD2/pictures /myth/gallery bind suid,dev,exec,bind 0 0


---------------------fstab from frontend---------------
/etc/fstab: filesystem table.
#
# filesystem mountpoint type options dump pass
/dev/hda1 / ext3 defaults,errors=remount-ro 0 1
/dev/hda3 /myth auto defaults,auto 0 2

proc /proc proc defaults 0 0
/dev/fd0 /floppy vfat defaults,user,noauto,showexec,umask=022 0 0
usbfs /proc/bus/usb usbfs devmode=0666 0 0
sysfs /sys sysfs defaults 0 0
tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0
/dev/cdrom /cdrom auto defaults,ro,user,noexec,noauto 0 0
# Added by KNOPPIX
/dev/hda2 none swap defaults 0 0
mbe:/myth /mnt/mbe nfs rsize=8192,wsize=8192,soft,nfsvers=3
mbe:/HDD2 /mnt/HDD2 nfs rsize=8192,wsize=8192,soft,nfsvers=3

_________________
Backend/Frontend
ASUS M4A78-EM w/8400GS 4G RAM pcHDTV 3000 + PVR500 (1045), 1TB, 250 & 320. Iguana IR USB (running R6)
Frontend_1
Asus M2NPV-VM - 1GB RAM - 40 GB Hard Disk - StreamZap
Frontend_2
Dragon 1.0 w/ 2G RAM - 40 GB Hard Disk StreamZap


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 13, 2008 12:28 pm 
Offline
Joined: Wed Apr 12, 2006 11:28 am
Posts: 82
Location: Beverly Hills, Michigan
I found the streaming, it will not stream from the backend to the frontend. Almost sounds like I have something wrong on the backend.

_________________
Backend/Frontend
ASUS M4A78-EM w/8400GS 4G RAM pcHDTV 3000 + PVR500 (1045), 1TB, 250 & 320. Iguana IR USB (running R6)
Frontend_1
Asus M2NPV-VM - 1GB RAM - 40 GB Hard Disk - StreamZap
Frontend_2
Dragon 1.0 w/ 2G RAM - 40 GB Hard Disk StreamZap


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Jul 13, 2008 12:58 pm 
Offline
Joined: Thu Mar 25, 2004 11:00 am
Posts: 9551
Location: Arlington, MA
You're possibly missing the /etc/exports file, enabling NFS, and remote permissions to those directories... This is the script I use to restore them from my backup:
Code:
#!/bin/bash

cd /
mv /etc/exports /etc/exports.orig
tar zxvf /myth/backup/savedfiles.tar.gz ./etc/exports

/etc/init.d/nfs-kernel-server stop >/dev/null 2>&1
/etc/init.d/nfs-common stop >/dev/null 2>&1

/etc/init.d/nfs-common start
/etc/init.d/nfs-kernel-server start

update-rc.d nfs-common defaults
update-rc.d nfs-kernel-server defaults

I'm a bit drain bamaged myself this weekend, and without even the excuse of a fussy infant. :?


Top
 Profile  
 
PostPosted: Sun Jul 13, 2008 2:29 pm 
Offline
Joined: Wed Jan 25, 2006 1:03 pm
Posts: 240
Location: Shakopee, MN USA
falinskip wrote:
I certainly messed somthing up. I decided to load a fresh copy of R5.5 on my backend and frontend. I have the backend working but I seem to be having some issues with the frontend. I have searched the forum and have not found what I was looking for. So here is my issue.

My frontend fe1 (Which I made with the directions on the wiki - frontend install) keeps getting the message "file for this recording can not be found" when I try to view previously recorded shows on the backend. I also can not see live TV from it. However, I do know I am connected to the database one the backend (I can see the listings for the previously recorded shows - along with the previews).

Maybe it is someting I just missed? If anyone has some ideas I would greatly appriciate it.

Thanks,


Did your hostname change on the backend?


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 14, 2008 7:01 am 
Offline
Joined: Wed Apr 12, 2006 11:28 am
Posts: 82
Location: Beverly Hills, Michigan
I did change the names, but both of these were fresh loads.

What I did find was when I went into mythtv-setup on the frontend and then exit the setup (everything workes except my zapstream remote). After running the setup program I changed the theme to something other than what I normally use (NEON was what I set it to, my Normal theme is RETRO).

Next I rebooted the system (the frontend) and got the message "file for this recording can not be found" when I tried to go to Recordings. Also, my zapstram remote started Working. My theme was Retro, (I was expecting it to be Neon).

I then ran mythtv-setup on the frontend and just exited. My theme changed to Neon, zapstram stopped working, but the "file for this recording can not be found" message goes away and my recording can be viewed.

_________________
Backend/Frontend
ASUS M4A78-EM w/8400GS 4G RAM pcHDTV 3000 + PVR500 (1045), 1TB, 250 & 320. Iguana IR USB (running R6)
Frontend_1
Asus M2NPV-VM - 1GB RAM - 40 GB Hard Disk - StreamZap
Frontend_2
Dragon 1.0 w/ 2G RAM - 40 GB Hard Disk StreamZap


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 14, 2008 8:46 am 
Offline
Joined: Wed Jan 25, 2006 1:03 pm
Posts: 240
Location: Shakopee, MN USA
falinskip wrote:
I did change the names, but both of these were fresh loads.

What I did find was when I went into mythtv-setup on the frontend and then exit the setup (everything workes except my zapstream remote). After running the setup program I changed the theme to something other than what I normally use (NEON was what I set it to, my Normal theme is RETRO).

Next I rebooted the system (the frontend) and got the message "file for this recording can not be found" when I tried to go to Recordings. Also, my zapstram remote started Working. My theme was Retro, (I was expecting it to be Neon).

I then ran mythtv-setup on the frontend and just exited. My theme changed to Neon, zapstram stopped working, but the "file for this recording can not be found" message goes away and my recording can be viewed.


Did you do some type of import of the recordings data after you did the fresh install? I did a fresh install and imported only my recordings data http://knoppmyth.net/phpBB2/viewtopic.p ... 522#113522). I then found out my backend could play the recordings and the frontend could not since the original recordings it came from had a different host name.

To fix it, I had to do this:

http://www.mythtv.org/docs/mythtv-HOWTO-23.html#ss23.15


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 14, 2008 10:48 am 
Offline
Joined: Wed Apr 12, 2006 11:28 am
Posts: 82
Location: Beverly Hills, Michigan
This sound like it may be the issue. I have just one stupid question.

How do I tell what host names are in the mythconverg database?

Thanks again for the point in the right direction.

_________________
Backend/Frontend
ASUS M4A78-EM w/8400GS 4G RAM pcHDTV 3000 + PVR500 (1045), 1TB, 250 & 320. Iguana IR USB (running R6)
Frontend_1
Asus M2NPV-VM - 1GB RAM - 40 GB Hard Disk - StreamZap
Frontend_2
Dragon 1.0 w/ 2G RAM - 40 GB Hard Disk StreamZap


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 14, 2008 6:27 pm 
Offline
Joined: Thu Mar 25, 2004 11:00 am
Posts: 9551
Location: Arlington, MA
Feed this to your favorite mysql interface...
Code:
select distinct hostname from settings;


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Jul 14, 2008 7:12 pm 
Offline
Joined: Wed Apr 12, 2006 11:28 am
Posts: 82
Location: Beverly Hills, Michigan
Thanks TJC,

After reading some more posts I know what happened. I originaly did a fresh install on the backend. I then went to my frontend and upgraded it (during the upgrade, I think the DB upgrade may have started).

_________________
Backend/Frontend
ASUS M4A78-EM w/8400GS 4G RAM pcHDTV 3000 + PVR500 (1045), 1TB, 250 & 320. Iguana IR USB (running R6)
Frontend_1
Asus M2NPV-VM - 1GB RAM - 40 GB Hard Disk - StreamZap
Frontend_2
Dragon 1.0 w/ 2G RAM - 40 GB Hard Disk StreamZap


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Jul 15, 2008 6:51 am 
Offline
Joined: Thu Mar 25, 2004 11:00 am
Posts: 9551
Location: Arlington, MA
Another one that I think a bunch of people with FE/SBE/MBE setups may encounter is the need not only to maintain the same hostnames, but to restore your /etc/hosts file so that when the FE's or SBE's try to connect they're recognized and get the right settings and so on.

Oh, and one for me to add to the Hints, make sure you shut down and SBE's or FE's before you upgrade the MBE! ;-)


Top
 Profile  
 

Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 13 posts ] 


All times are UTC - 6 hours




Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group

Theme Created By ceyhansuyu